Magyar Angol Német

A SHEA VAJ

A shea vaj a Közép-Afrikában élő karité fa csonthéjas gyümölcséből készül. A fa húsz éves korában hozza első termését, és akár kétszáz éven keresztül terem.

kartié fa

Az érett gyümölcs belsejét összetörik, hozzáadott vízzel keverve óvatosan melegítik tűz fölött. A dió őrleményből fokozatosan kiolvadó zsír a víz felszínén összegyűlik, s ezt eltávolítják, majd a vizet elpárologtatják belőle. Az így elkészített shea vaj tartalmaz telített, egyszeresen telítetlen, többszörösen telítetlen zsírsavakat, és megőrzi magas A, E és F vitamin tartalmát, továbbá sokáig változatlan minőségű marad, nehezen avasodik. Egy év után is csak vitamin tartalma kezd csökkenni. Ideális tárolási hőmérséklet: 20-25 °C.

Fontosabb alkalmazási területei: bőrápolás minden területén, ekcéma, pikkelysömör, allergia, rovarcsípés, napozás, borotválkozás után, bőrkeményedés, terhességi csíkok, kisebb égési sérülések, izomfájdalom eseteire.

Bőrre gyakorolt hatásai: a sejtregenerációt elősegíti, hosszantartó hidratáló hatása van, serkenti a bőr öngyógyító képességét, ránctalanít, gyulladáscsökkentő hatású, természetes fényvédő faktorral rendelkezik.

Tippek a shea vaj használatához:

  1. Mindig tiszta bőrfelületen alkalmazza!
  2. Hatékonyságát jelentősen megnövelheti, ha bemasszírozza a bőrbe. A használat gyakoriságát bőre határozza meg. Eleinte gyakrabban - naponta kétszer -, később ritkábban - napi egy alkalommal - lesz rá szüksége. Túladagolni nem lehet, mellékhatása nincs.
  3. Ha valamilyen bőrproblémára (ekcéma, pikkelysömör) alkalmazza, vegye figyelembe, hogy ezeket a problémákat gyakran külső tényezők (pl.: vegyi anyagok) idézik elő, vagy fokozzák azt. Ne használjon ruhái mosásához öblítőt, helyettesítse 10 %-os biológiai ecettel! Az ecet, amellett, hogy környezetbarát, semlegesíti az esetleges mosószer-maradványokat is.
  4. Tartsa a shea vajat szobahőmérsékleten, lefedve! Nem szükséges hűtőszekrényben tárolni, minőségét nem őrzi meg tovább, viszont az alacsony hőmérséklet hatására megkeményedik és nehezen használhatóvá válik. Állagát már néhány fokos hőmérséklet-változás is befolyásolja. Az optimális hőmérséklet 20-25 °C. Ügyeljen rá, hogy ne hagyja tűző napon, vagy nagyon meleg helyen!
  5. Ha vizes bőrfelületre viszi fel, egy olyan emulzió képződik, melynél jobb hidratálót kitalálni sem lehetne.

Forrás: www.sheavaj.hu

Logobel Szépségstúdió

honlap: www.facebook.com/logobelszepsegstudio

Cím: 1012 Budapest, Logodi utca 51.
Telefon: +36 30 364 9392

Dr. Kovácsné Vetráb Erzsébet - kozmetikus mester

Hende Júlia -szakkozmetikus 

Telefon: +36 30 583 8542

 

Nyitvatartás:

H, Sze, P: 11 - 17

Egyéb időpontokban bejelentkezés szerint.